Kostpolitik

KostpolitikI Regnbuen tilbyder vi morgenmad til de tidlige børn. Morgenmaden består af havregryn og Rugfras. Til eftermiddagsmad medbringer hvert enkelt barn et stk. frugt til en fælles frugtkurv. Hertil får de tilbudt en hjemmebagt bolle samt økologisk minimælk og vand.
Vi bestræber os på, at det vi serverer i børnehaven, er økologisk.

Det politiske tiltag om, at der skal tilbydes et måltid til de 3-5 årige børn i dagtilbud har forældre og bestyrelse i Regnbuen besluttet at de ikke ønsker madordningen.

Frokosten medbringer børnene selv i form af madpakke. Det ser vi som en hilsen hjemmefra og den er deres egen. Vi blander os ikke i, i hvilken rækkefølge maden spises. Hvis madpakkens indhold falder uden for Regnbuens toleranceramme, henvender vi os til forældrene for at få en snak om indholdet af barnets madpakke. Derudover tager vi en snak med børnene om, hvad der er sund eller usund mad og hvad det gør ved kroppen. Efter sundhedsplejerskens anvisninger, serverer vi vand til.

Ved fødselsdage og andre festlige anledninger, hvor barnet ønsker at dele noget ud til de andre børn, opfordrer vi forældrene til at være opmærksomme på, at der er begrænset sukker, farvestoffer og tilsætningsstoffer i det medbragte. Vi frabeder os slik på kager og i slikposer. Vi modtager gerne kage, og boller, samt grønsager og frugt.